موشن گرافیک یا موشن گرافی به متحرک سازی تصاویر و در نهایت صداگذاری بر روی آنها میگویند. این کار به منظور ایجاد یک محتوای تأثیرگذار صورت میپذیرد. کلمهی Motion در زبان فارسی پویا ترجمه میشود؛ بنابراین ممکن است شما آن را با نام پویانمایی نیز ببینید. در این روش ابتدا وکتورهایی از تصاویر انیمیشنی به کمک نرمافزارهای گرافیکی طراحی شده و بعد از آن براساس یک داستانی خاص متحرک سازی میشوند. بعد از آن به کمک گویندگان، بر روی این تصاویر صداگذاری صورت میگیرد. تمام این تلاشها برای انتقال یک پیام به مخاطبان است.
فرض کنید که نیاز به یک کلیپ یا ویدئویی کوتاه دارید. اهمیتی ندارد که این ویدئو برای کارهای تبلیغاتی است و یا صرفأ هدفی نمایشی دارد. در هر صورت شما باید هزینه زیادی را برای دوربین، صدابرداری ، نورپردازی و بازیگران خرج کنید. اما در Motion Graphic شما تنها هزینه تدوین و صداگذاری را پرداخت میکنید و همین امر نشان میدهد که استفاده از خدمات موشن گرافیک چقدر سودمندتر از سایر روشهای تبلیغات ویدئویی هستند.
در این روش که عمدهترین روش موشن گرافیک است؛ ابتدا متحرک سازی تصاویر و وکتورها صورت گرفته و بعد از آن صداگذاری انجام میشود.
در این روش از فیلمبرداری واقعی و گرافیک به صورت تلفیقی استفاده میشود. یعنی زمانی که یک بخش امکان فیلمبرداری به صورت واقعی را نداشته باشد، جلوههای گرافیکی جایگزین آن میشوند.
در استاپ موشن ابتدا از اشیای واقعی عکس گرفته شده و سپس با جابهجایی جزئی، مجدد عکاسی انجام میشود. در آخر این عکسها را متحرک سازی میکنند.
در این روش ابتدا اینفوگرافیک ترسم شده و سپس حرکت را به گونهای وارد اینفوگرافیک میکنند تا مراحل به درستی نشان داده شود.
لوگو موشن به سبکی از طراحی موشن گرافیک اطلاق میشود که در آن لوگوی یک مجموعه به حالتی خاص، نمایش داده میشود.
در موشن گرافی دو بعدی که سبکی از طراحی موشن گرافی است، همهی اتفاقها بر روی یک صفحه نمایش ساخته میشود. در ساخت موشن گرافیک دوبعدی، شخصیتها و صحنهها دارای بعد نیستند و به سادهترین حالت از آنها استفاده میشود.
تفاوت بین موشن گرافی دو بعدی و دو و نیم بعدی در صحنه آنها است. در طراحی موشن گرافی دو و نیم بعدی، از صحنه سه بعدی استفاده خواهد شد. در حالی که همچنان کاراکترها به صورت دو بعدی هستند.
این روش یکی از گرانترین و جذابترین سبکهای موشن گرافیها است. از این نوع موشن گرافیک برای تبلغات و برند سازی حرفهای استفاده میشود. به خاطر داشتن قیمت بسیار بالای این روش، تنها افراد کمی هستند که سفارش موشن گرافی تبلیغاتی به صورت انیمیشن سه بعدی را میدهند.
از آنجایی که دیگر برندها برای تبلیغ خدمات و محصولات خود، وابسته به روشهای تبلیغاتی سنتی نیستند؛ میتوانند از انواع موشن گرافی برای عرضه یا معرفی محصولات جدید یا نشان دادن خدمات خود استفاده کنند. در بازاریابی به کمک موشنگرافیک، داستان خلق یا روش استفاده از محصولات یا خدمات موردنظر توضیح داده میشود و همین امر در مخاطب تأثیر میگذارد.
موشن گرافیک میتواند این قابلیت را در اختیار ما قرار دهد تا ویدئوهای آموزشی الهامبخش یا تأثیرگذاری را خلق کنیم. موشنگرافیست با هنر خود میتواند میزان اطلاعات انتقالی، طول ویدئو و تعداد دفعات تکرار یک مطلب را کنترل کند، همین امر باعث میشود تا مخاطب راحتتر موضوع را درک کرده و به خاطر بسپارد. موشنهای آموزشی میتوانند از ترکیب انواع گوناگونی از Motion Graphic باشند. گرافیک و افکتهای تصویری در این ویدئوها، میتواند باعث جذابیت بیشتر شده و درعین حال برای نمایش اطلاعات بیشتر به کار برود؛ با کمی تفکر در مییابید که این مفاهیم بهطور معمول با فیلم واقعی قابلیت نمایش و انتقال را ندارند، در صورتی که با سفارش موشن گرافیک میتوان به این هدف دست پیدا کرد.
در استفاده از موشن گرافیک واقعی، فضای یک کسبوکار نمایش داده میشود. به عنوان نمونه از محیط شرکت یا کارخانه فیلمبرداری میشود. در چنین موشن گرافیهایی درباره تاریخچه شرکت یا کارخانه صحبت میشود. همچنین فرایندهای کاری، نحوهی خدمات یا تولید محصولات گزارش میشود. در این موشنها نمیتوان از جلوههای ویژه یا افکتهای تصویری و گرافیکی پیشرفته یا ترکیبی از هر دو استفاده کرد. زیرا وظیفه اصلی انتقال مفاهیم در این سبک موشنگرافی برعهده فیلمبردار، صداگذار و تدوینگر خواهدبود.
موشن گرافی یکی از بهترین انواع دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال است. در این روش خدمات و محصولات به صورتی کاملأ تأثیرگذار و با هزینهای به مراتب پایینتر نسبت به سایر روشهای تبلیغاتی معرفی میشوند. هزینه کمتر و تأثیرگذاری بالاتر موشن گرافی نسبت به تیزرهای تبلیغاتی باعث شده تا بسیاری از شرکتهای بزرگ و کوچک تصمیم به استفاده از این روش و این نوع ویدیوها بگیرند.
اینکه کدام روش تأثیرگذاری بیشتری داشته و کدام موشن گرافی بهتر است، به عوامل گوناگونی بستگی دارد. عواملی مانند: چگونگی انتخاب سناریو، نحوه ترسیم کاراکتر، انتخاب محیط مورد استفاده، کیفیت موزیک استفاده شده و … .
هزینه خدمات موشن گرافی به عوامل زیادی وابسته است. برای اطلاع دقیق از قیمتها باید با متخصصان مشورت کنید.
مهمترین قسمت کار این است که بدانید مخاطبانتان چه کسانی هستند یا از نظر رنج سنی و تحصیلات و … در چه گروهبندی قرار میگیرند.
هدف این است که Motion Graphic متناسب با این رسانه ساخته شود تا به خوبی و با کیفیت دیده شود. بعد از آن این نکته هم اهمیت دارد که موشن گرافیک در چه دستگاههایی بیشتر دیده خواهد شد.
موشن گرافیک باید متناسب با کسبوکار شما طراحی و ساخته شود.
برای اینکه بشود موشن گرافیک مورد نظر شما به خوبی طراحی و تهیه شود، در ابتدا باید سعی کنید نمونههای گوناگون بسیاری را در بستر اینترنت بررسی نمایید. بعد از آن باید متناسب با تخصص مورد نیاز خود، درخواست متن یا سناریو متفاوت و متناسب با کسبوکارتان را تهیه نمایید. این کار باعث سرعت بخشیدن به خلق موشن گرافیک میشود؛ زیرا مدت زمان کمتری باید توسط کارشناسان برای شناخت بیشتر از آنچه که شما میخواهید، صرف شود. این امر باعث کاهش هزینه و جلوگیری از اتلاف زمان می شود.
زمان مورد نیاز برای خدمات Motion Graphic متغیر است ولی متوسط این زمان مورد نیاز برای تولید موشن گرافیک معمولأ 5 تا 7 روز کاری خواهد بود. البته در صورتی که پروژه سنگین باشد یا به هر دلیل زمان بیشتری نیاز داشته باشد این بازه میتواند به 14الی 16 روز کاری برسد.