در سال های اخیر ، فرآیند ساخت وب سایت راحت تر شده است. این امر به لطف سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا و… محقق شده و اکنون صاحبان کسب و کارها می توانند به راحتی و بدون داشتن دانش تخصصی وب سایت خود را راه اندازی کنند. مسئولیت امنیت وب سایت اکنون به عهده شما است ، با این حال ، بسیاری از صاحبان وب سایت ها نمی دانند که چگونه وب سایت خود را ایمن کنند.
هنگامی که مشتریان از خدمات پرداخت کارت اعتباری آنلاین استفاده می کنند ، باید این اطمینان به آن ها داده شود که اطلاعات کارتشان سرقت نخواهد شد. بازدیدکنندگان نمی خواهند اطلاعات شخصی آنها به دست افراد نادرست بیفتد. خواه یک شرکت کوچک تجاری باشید یا یک شرکت بزرگ را اداره کنید ، کاربران انتظار یک تجربه آنلاین ایمن را دارند.
گزارش سال 2019 گوگل رجیستری و نظرسنجی هریس نشان داد که با اینکه افراد بیشتری در حال طراحی وب سایت خود هستند اما اکثر آمریکایی ها از نظر آگاهی امنیت آنلاین از دانش قابل توجهی برخوردار نیستند. در حالی که 55٪ شرکت کنندگان از نظر امنیت آنلاین نمره A یا B به خود داده اند ، حدود 70٪ به اشتباه تشخیص داده اند که یک URL امن برای یک وب سایت چگونه است.
روش های زیادی وجود دارد که می توانید به خود ، کارمندان و مشتریان خود اطمینان دهید وب سایت شما بی خطر است. در جهت بهبود امنیت سایت خود گام های اساسی بردارید. در جهت دور نگه داشتن افراد خرابکار از داده های وب سایت خود گام بردارید.
هیچ روشی نمی تواند تضمین کند که سایت شما برای همیشه “غیر قابل هک شدن” خواهد بود. استفاده از روش های پیشگیرانه آسیب پذیری سایت شما را کاهش می دهد. امنیت وب سایت یک فرآیند ساده و پیچیده است. حداقل ده مرحله اساسی وجود دارد که می توانید برای بهبود ایمنی وب سایت قبل از اینکه خیلی دیر شود ، بردارید. در دنیای آنلاین مدیران وب سایت ها باید اطلاعات مشتری را ایمن نگه دارند. تمام اقدامات احتیاطی لازم را انجام داده و بستری امن برای استفاده کاربران فراهم کنید.
چگونه ایمنی وب سایت خود را بهبود دهیم
1. نرم افزارها و افزونه ها را به روز نگه دارید
هر روزه وب سایت های بسیار زیادی به دلیل قدیمی بودن نرم افزارشان در معرض خطر قرار می گیرند. هکرها و ربات ها سایت ها را برای حمله اسکن می کنند. بروزرسانی ها برای سلامتی و امنیت وب سایت شما حیاتی هستند. اگر نرم افزار یا برنامه های سایت شما به روز نباشد ، سایت شما ایمن نیست. تمام درخواست های بروزرسانی نرم افزار و افزونه ها را جدی بگیرید.
به روزرسانی ها اغلب شامل پیشرفت های امنیتی و تعمیرات آسیب پذیری هستند. وب سایت خود را برای به روزرسانی بررسی کنید یا یک پلاگین اعلان به روز رسانی نصب کنید. برخی از سیستم عامل ها امکان بروزرسانی خودکار را دارند که گزینه خوبی برای اطمینان از امنیت وب سایت است. هرچه بیشتر بروز رسانی را به تعویق بیندازید ، امنیت سایت شما کمتر خواهد شد. به روزرسانی وب سایت و اجزای آن را از اولویت های اصلی خود قرار دهید.
2. HTTPS و یک گواهی SSL به وب سایتتان اضافه کنید
برای ایمن نگه داشتن وب سایت خود ، به یک URL امن نیاز دارید. اگر بازدید کنندگان سایت شما پیشنهاد ارسال اطلاعات خصوصی خود را دارند ، برای ارائه آن به HTTPS و نه HTTP نیاز دارید.
https چیست؟
HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) پروتكلی است كه برای تأمین امنیت از طریق اینترنت استفاده می شود. HTTPS در حین انتقال محتوا از وقفه جلوگیری می کند.
برای اینکه بتوانید یک اتصال آنلاین ایمن ایجاد کنید ، وب سایت شما همچنین به یک گواهی SSL نیاز دارد. اگر وب سایت شما از بازدیدکنندگان درخواست ثبت نام و یا ارسال هر نوع داده ای را دارد ، باید اتصال خود را رمزگذاری کنید.
3. یک گذرواژه هوشمندانه انتخاب کنید
با وجود اینکه بسیاری از وب سایت ها ، پایگاه های داده و برنامه ها که به رمز عبور احتیاج دارند اما نگهداری آنها کار دشواری است. در نهایت بسیاری از افراد برای به خاطر سپردن اطلاعات ورود به سیستم ، از رمز عبور مشابه در همه جا استفاده می کنند. اما این یک اشتباه امنیتی بسیار بزرگی است. برای هر درخواست ورود جدید یک رمز عبور منحصر به فرد ایجاد کنید. از رمزهای عبور پیچیده ، تصادفی و دشوار استفاده کنید. سپس ، آنها را خارج از وب سایت در جای امنی ذخیره کنید.
به عنوان مثال ، شما ممکن است از یک مخلوط 14 رقمی از حروف و اعداد به عنوان رمز عبور استفاده کنید. سپس می توانید رمزعبور (ها) را در یک فایل آفلاین ، یک تلفن هوشمند یا یک رایانه دیگر ذخیره کنید. CMS شما یک درخواست ورود درخواست می کند و شما باید یک رمز عبور هوشمند انتخاب کنید. همچنین از استفاده از هرگونه اطلاعات شخصی در داخل رمز عبور خود خودداری کنید. از تاریخ تولد یا نام حیوان خانگی خود استفاده نکنید. رمز عبور باید غیر قابل حدس زدن باشد.
پس از گذشت سه ماه یا زودتر ، رمز ورود خود را به رمزعبور دیگری تغییر دهید ، سپس این را به صورت مکرر تکرار کنید. رمزهای عبور هوشمند طولانی هستند و باید هر بار حداقل دوازده حرف داشته باشند. رمز ورود شما باید ترکیبی از اعداد و علائم باشد. از حروف بزرگ و کوچک به صورت ترکیبی استفاده کنید. هرگز از همان رمز عبور دو بار استفاده نکنید و آن را با دیگران به اشتراک نگذارید. اگر صاحب کسب و کار یا مدیر وب سایت هستید ، اطمینان حاصل کنید که همه کارمندان گذرواژه خود را مرتباً تغییر می دهند.
4. از یک میزبان وب امن استفاده کنید
نام دامنه وب سایت خود را به عنوان یک آدرس خیابان در نظر بگیرید. اکنون ، میزبان وب را به عنوان طرح “املاک و مستغلات” در نظر بگیرید که وب سایت شما به صورت آنلاین وجود دارد. همانطور که درباره زمینی برای ساختن خانه تحقیق می کنید ، باید میزبانان وب بالقوه را بررسی کنید تا مورد مناسب خود را پیدا کنید.
بسیاری از میزبان ها ویژگی های امنیتی سرور را ارائه می دهند که از داده های وب سایت بارگذاری شده شما بهتر محافظت می کند. موارد خاصی وجود دارد که می توانید هنگام انتخاب میزبان بررسی کنید.
- آیا میزبان وب پروتکل امن انتقال فایل (SFTP) را ارائه می دهد؟
- آیا استفاده از FTP توسط کاربر ناشناس غیرفعال است؟
- آیا از اسکنر روت کیت استفاده می کند؟
- آیا خدمات پشتیبان گیری از فایل را ارائه می دهد؟
- آنها چقدر در مورد به روزرسانی های امنیتی به روز هستند؟
5. دسترسی کاربر و امتیازات اجرایی را ثبت کنید
در ابتدا ممکن است با دسترسی چند کارمند سطح بالا به وب سایت خود احساس راحتی کنید. شما تصور می کنید هرکدام از آنها به دقت با توجه به میزان دسترسی خود از سایت استفاده می کنند. اگرچه این وضعیت ایده آل است ، اما همیشه اینطور نیست. متأسفانه ، کارمندان هنگام ورود به سیستم مدیریت محتوا به امنیت وب سایت فکر نمی کنند. درعوض ، افکار آنها در مورد وظیفه ای است که به عهده دارند. اگر آنها اشتباهی مرتکب شوند یا از موضوعی چشم پوشی کنند ، این امر می تواند منجر به یک مسئله امنیتی مهم شود.
قبل از دسترسی به وب سایت برای کارمندان خود بسیار مهم است. بفهمید آیا آنها تجربه استفاده از سیستم مدیریت محتوای شما را دارند یا نه و اینکه آیا می دانند برای جلوگیری از نقض امنیت باید به دنبال چه چیزی باشند. در مورد اهمیت رمزهای عبور و به روزرسانی های نرم افزار به هر کاربر آموزش دهید. تمام راه هایی که می توانند به حفظ ایمنی وب سایت کمک کنند به آنها بگویید. برای پیگیری اینکه چه کسی به وب سایت شما و تنظیمات مدیریتی آن دسترسی دارد ، یک رکورد ثبت کنید و آن را به روز کنید. کارمندان می آیند و می روند. یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از مسائل امنیتی داشتن سوابق ورود ، خروج و تغییراتی است که توسط مدیران وب سایت انجام می گیرد.
6. تنظیمات پیش فرض سیستم مدیریت محتوای خود را تغییر دهید
رایج ترین حملات علیه وب سایت ها کاملاً خودکار است. آنچه بسیاری از ربات های حمله کننده از آن استفاده می کنند این است که کاربران به طور پیش فرض تنظیمات CMS خود را تغییر نداده باشند. پس از انتخاب CMS ، بلافاصله تنظیمات پیش فرض خود را تغییر دهید. تغییرات کمک می کند تا از وقوع تعداد زیادی از حملات جلوگیری شود.
تنظیمات CMS می تواند شامل تنظیمات نظرات ، قابلیت مشاهده کاربر و مجوزها باشد. یک مثال عالی برای تغییر تنظیمات پیش فرض که باید انجام دهید ، “مجوزهای فایل ها” است. می توانید مجوزها را تغییر دهید تا مشخص کنید چه کسی می تواند چه کاری را بر روی فایل ها انجام دهد. هر فایل دارای سه مجوز و یک عدد است که نشان دهنده مجوز دسترسی کاربر است:
- خواندن (4): مشاهده محتویات فایل.
- نوشتن (2): ایجاد تغییر در محتوای فایل.
- اجرا کردن (1): اجرای فایل یا اسکریپت برنامه.
برای روشن کردن مطلب ، اگر می خواهید بسیاری از مجوزها را مجاز کنید ، اعداد را با هم جمع کنید. به عنوان مثال ، برای اجازه خواندن (4) و نوشتن (2) ، شما اجازه کاربر را روی 6 تنظیم کرده اید.
همراه با تنظیمات پیش فرض مجوز فایل ، سه نوع کاربر وجود دارد:
- مالک :غالباً سازنده فایل ، اما می توان مالکیت آن را تغییر داد. همزمان فقط یک کاربر می تواند مالک شود.
- گروه : هر فایل به یک گروه اختصاص می یابد. کاربرانی که بخشی از آن گروه خاص هستند به مجوزهای گروه دسترسی پیدا می کنند.
- عمومی : سایر افراد.
کاربران و تنظیمات مجوزهای آنها را سفارشی سازی کنید. تنظیمات پیش فرض را همانطور که هست حفظ نکنید ، در غیر اینصورت در مقطعی با مشکلات امنیتی وب سایت روبرو خواهید شد.
7. از وب سایت خود پشتیبان تهیه کنید
یکی از بهترین روش ها برای ایمن نگه داشتن سایت داشتن یک راه حل پشتیبان گیری خوب است. شما باید بیش از یک راه حل داشته باشید. هر یک از آنها برای بازیابی وب سایت شما پس از وقوع یک حادثه امنیتی مهم بسیار حیاتی است. چندین راه حل مختلف وجود دارد که می توانید برای کمک به بازیابی فایل های آسیب دیده یا از دست رفته استفاده کنید.
اطلاعات وب سایت خود را خارج از سایت نگه دارید. پشتیبان گیری خود را در همان سرور وب سایت خود ذخیره نکنید. آنها در برابر حملات نیز آسیب پذیر هستند. نسخه پشتیبان وب سایت خود را در رایانه یا هارد دیسک خانگی نگه دارید. برای ذخیره داده های خود و محافظت از آنها در برابر خرابی های سخت افزاری ، هک ها و ویروس ها ، مکانی خارج از سایت پیدا کنید.
گزینه دیگر پشتیبان گیری از وب سایت خود در فضای ابری است. ذخیره اطلاعات را آسان می کند و از هرجایی به اطلاعات دسترسی می دهد. علاوه بر انتخاب محل تهیه نسخه پشتیبان از وب سایت خود ، باید خودکارسازی آنها را نیز در نظر بگیرید. از روشی استفاده کنید که بتوانید برنامه پشتیبان گیری از سایت خود را تعیین کنید. شما همچنین می خواهید اطمینان حاصل کنید که روش شما دارای یک سیستم بازیابی قابل اعتماد است.
در فرایند تهیه نسخه پشتیبان خود افراطی باشید و از نسخه پشتیبان، پشتیبان تهیه کنید. با این کار می توانید فایل ها را از هر نقطه قبل از هک یا ویروس بازیابی کنید.
8.فایلهای پیکربندی وب سرور خود را بشناسید
با فایل های پیکربندی وب سرور خود آشنا شوید. می توانید آنها را در فهرست اصلی (root directory) وب پیدا کنید. فایل های پیکربندی وب سرور به شما امکان می دهد قوانین سرور را مدیریت کنید. این شامل دستورالعمل هایی برای بهبود امنیت وب سایت شما است. انواع مختلفی از فایل ها با هر سرور وجود دارد. درباره یکی که استفاده می کنید بیاموزید.
- وب سرورهای Apache از فایل .htaccess استفاده می کنند
- سرورهای Nginx از conf استفاده می کنند
- سرورهای IIS مایکروسافت از config استفاده می کنند
هر مدیر وب سایتی نمی داند از کدام وب سرور استفاده می کند. اگر شما هم یکی از آنها هستید ، برای بررسی وب سایت خود از یک اسکنر وب سایت مانند Sitecheck استفاده کنید. این اسکنر نرم افزارهای مخرب شناخته شده ، ویروس ها ، وضعیت لیست سیاه ، خطاهای وب سایت و موارد دیگر را اسکن می کند.
هرچه اطلاعات بیشتری در مورد وضعیت فعلی امنیت وب سایت خود داشته باشید ، بهتر است. این آگاهی به شما فرصت رفع خطاها قبل از وقوع حادثه را می دهد.
9. برای برنامه فایروال وب اقدام کنید
مطمئن شوید که برای برنامه فایروال وب (WAF) اقدام کرده اید. بین سرور وب سایت شما و اتصال داده تنظیم می شود. هدف این است که برای محافظت از سایت خود ، اطلاعات کمی را که از طریق آنها عبور می کند بخوانید.
امروزه بیشتر WAF ها مبتنی بر cloud هستند. سرویس ابری دروازه ای برای ورود به ترافیک ورودی است که جلوی تمام تلاش های هک را می گیرد. همچنین انواع دیگر ترافیک ناخواسته مانند اسپمرها و ربات های مخرب را فیلتر می کند.
10. امنیت شبکه را تقویت کنید
وقتی فکر می کنید وب سایت شما ایمن است ، باید امنیت شبکه خود را تجزیه و تحلیل کنید. کارکنانی که از رایانه های اداری استفاده می کنند ممکن است به طور ناخواسته راهی ناامن به وب سایت شما ایجاد کنند. برای جلوگیری از دسترسی آنها به سرور وب سایت خود ، انجام موارد زیر را در کسب و کار خود در نظر بگیرید:
- ورود به سیستم کامپیوتر پس از مدت کوتاهی عدم فعالیت منقضی شود.
- اطمینان حاصل کنید که سیستم شما هر سه ماه یکبار کاربران را از تغییر رمز عبور مطلع می کند.
- اطمینان حاصل کنید که همه دستگاه های متصل به شبکه هر بار که به آن متصل می شوند از نظر بدافزار اسکن می شوند.
نتیجه
به عنوان یک صاحب کسب و کار و مدیر سایت ، نمی توانید صرفاً یک وب سایت راه اندازی کنید و آن را فراموش کنید. اگرچه ایجاد وب سایت بیش از هر زمان دیگری آسان است ، اما این واقعیت را ضروری می کند که حفظ امنیت لازم است..
همیشه در مورد محافظت از داده های شرکت و مشتری خود تلاش کنید. خواه سایت شما پرداخت آنلاین یا اطلاعات شخصی بگیرد ، اطلاعاتی که بازدیدکنندگان وارد سایت شما می کنند باید در اخیار افراد درست قرار بگیرند.
0 دیگاه