Dwell Time یا زمان ماندگاری در سایت چیست؟

ناب دیزاین وبلاگ 05 مه 2021
Dwell Time یا زمان ماندگاری در سایت چیست؟

زمان ماندگاری یک کاربر در صفحه یا ( Dwell Time  ) از لحظه ای محاسبه می شود که کاربر بر روی یکی از نتایج جستجو کلیک میکند و تا زمانیکه مجددا وارد صفحه نتایج جستجوی گوگل میشود ادامه دارد. این زمان در حال حاضر بعنوان یکی از فاکتورهای گوگل برای تعیین رضایت کاربران در نظر گرفته می شود.

زمان ماندگاری کاربر در سایت از مهمترین معیارهای سایت است ، بسیاری از بازاریاب ها هنگام ارزیابی میزان بازدید ، بیش از حد به Time on Page اعتقاد دارند ، اما این معیار غیر قابل اعتماد است و می تواند گمراه کننده باشد.

در این مطلب ، ما می خواهیم بررسی کنیم که زمان ماندگاری در سایت چیست ، آیا موتورهای جستجو از آن به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده می کنند یا خیر ، و روش هایی را بررسی می کنیم که در آنها می توانید میانگین زمان توقف در سایت خود را افزایش دهید. با ما همراه باشید.

Dwell Time  چیست؟

سه سال پیش ، Duane Forrester  در Bing یک پست وبلاگ در مورد چگونگی ساخت محتوای با کیفیت نوشت. در این پست وبلاگ بود که مفهوم زمان توقف برای اولین بار مطرح شد.به بیان ساده ، زمان ماندگاری یا زمان توقف مدت واقعی است که بازدید کننده قبل از بازگشت به SERP در یک صفحه می گذراند. از لحاظ تئوری ، هر چه مدت زمان طولانی تر باشد ، بهتر است ، زیرا این نشان می دهد که بازدید کننده بیشتر محتوای یک صفحه را قبل از اینکه به SERP برگردد یا اقدام دیگری را در سایت انجام دهد ، بررسی کرده است .

Dwell time

نرخ پرش

نرخ پرش درصد بازدیدکنندگانی است که پس از فرود در یک صفحه وب ، مانند کلیک کردن روی صفحه دیگر ، گذاشتن نظر یا افزودن مورد به سبد خرید خود ، دیگر اقدامی انجام نمی دهند.

نرخ پرش عددی مابین ۰ تا ۱۰۰ درصد میباشد که نشان دهنده میزان فعالیت کاربران (تعداد بازدید و زمان بازدید) در سایت شما است. هرچه این عدد به صفر نزدیک تر باشد نشانه فعالیت بیشتر می باشد .

به عبارتی دیگر زمانی که کاربر صفحه سایت شما را باز کرده و  بدون انجام هیچ فعالیت دیگری از آن خارج میشود، در واقع از سایت شما Bounce کرده است. نسبت تعداد کاربرانی که با این شرایط از صفحه خارج میشوند به تعداد کل کاربرانی که وارد صفحه شده اند را نرخ پرش یا همان Bounce Rate مینامیم.

بدیهی است که یک بازدید با مدت زمان شش ثانیه یک بازگشت واقعی است. بازدید کننده وارد شد ، تقریباً بلافاصله تصمیم گرفت که صفحه یا محتوا همان چیزی نیست که به دنبالش بود، و برگشت. با این حال ، بازدیدی که در طی آن کاربر وارد می شود و تقریباً نیمی از ساعت را صرف خواندن یک قطعه جذاب از محتوای فرم طولانی قبل از عزیمت می کند ، یک جستجوی واقعی نیست. به همین دلیل به نظر می رسد برخی از صفحات که دارای رتبه بالایی هستند و محتوای عالی دارند ، نرخ پرش بالایی دارند ولی نرخ واقعی پرش بالایی ندارند .

به همین دلیل است که زمان توقف نسبت به نرخ پرش ، شاخص قابل اطمینان تری برای کیفیت و ارتباط یک صفحه است ، که به عقیده برخی از بازاریابان بسیار ساده است و قابل اعتماد نیست. اما موتورهای جستجو با زمان سکونت و توقف چه می کنند؟

آیا Dwell Time یک سیگنال رتبه بندی است؟

این سوال که آیا موتورهای جستجو از زمان توقف به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده می کنند ، سالهاست که توسط سئوکاران بحث می شود. اگرچه گوگل به طور مشخص درباره هر معیار مشخصی که در الگوریتم های آن وجود دارد ، صحبت می کند ، اما معرفی یک ویژگی خاص در گوگل نشان می دهد که زمان توقف یک عامل رتبه بندی است. اتفاق نظر کلی این است که گوگل تعیین کرد که گزینه مسدود کردن دامنه از SERP ها را براساس زمان توقف ارائه دهد یا نه. بدیهی است که آستانه دقیق تا به امروز رمز و راز باقی مانده است.

چگونه زمان ماندگاری را افزایش دهیم

اکنون که متوجه شدیم زمان توقف و ماندگاری در سایت چیست و چرا احتمالاً باید آن را به عنوان یک سیگنال رتبه بندی در نظر بگیریم ، اکنون باید بدانیم چگونه زمان سکونت را در سایت خود افزایش دهیم.

صادقانه بگویم ، بدون توجه به اینکه می خواهید زمان ماندگاری خود را افزایش دهید یا خیر ، به هر حال باید حداقل سه مورد از این چهار کار را انجام دهید. در مورد افزایش زمان ماندگاری هیچ گزینه جادویی وجود ندارد ، اما استفاده از این روش ها ممکن است به جذابیت محتوای شما کمک کند.

Dwell time

محتوای بهتر تولید کنید

اولین پیشنهاد برای کمک به شما در افزایش زمان ماندگاری تولید محتوای بهتر است.

خواه در حال تولید پست های وبلاگ ، اینفوگرافیک یا فیلم باشید ، محتوای خوب باید شامل این موارد باشد:

  • مفید (عملی یا آموزشی)
  • سرگرم کننده (خنده دار ، غیرمعمول / بی نظیر ، شگفت آور)
  • قابل دسترسی (قابل برنامه ریزی ، گفتگو ، به خوبی طراحی شده)

ما مطالب مفیدی در مورد تولید محتوا نوشته ایم ، بنابراین اگر نگران هستید که سایت شما عملکرد مطلوبی نداشته است ، پیشنهاد می کنیم مطلب محتوای عمیق را مطالعه نمایید. هرچه محتوای شما بهتر باشد ، احتمال تعامل بازدیدکنندگان با سایت شما بیشتر است ، در نتیجه زمان ماندگاری و توقف در سایت شما افزایش می یابد.

از پیوند داخلی قوی و منطقی استفاده کنید

از آنجایی که dwell time، یک مقیاس اندازه گیری بین رسیدن به یک صفحه و بازگشت مجدد به همان نتایج جستجو است. این ممکنه احساس شود که کاربر، محتوا را مطالعه نموده و مجددا به صفحه نتایج برگشته است. درست است که کاربر به صفحه نتایج جستجو گوگل برگشته است، اما تا قبل از رسیدن به نتایج، هم مقاله را مطالعه کرده و هم از لینک های داخلی که در آن گذاشته شده است، بازدید کرده و شاید برای او سوالی هم پیش آمده که توانسته در دیدگاه کاربران، آن را مطرح نماید. این کارها، برای گوگل دارای اهمیت بوده و به سایت هایی که کاربران را درگیر می کنند تا زمان بیشتری را در سایت بگذرانند، ارزش و اعتبار می دهد. با استفاده درست از لینک های داخلی، می توان ربات های گوگل را وارد سایت نمود تا کل سایت را بررسی و ایندکس نمایند.

تاکتیک های تعامل پذیرتری را اتخاذ کنید

همانطور که پیوندهای داخلی به مقالات و صفحات دیگر می تواند بازدید کنندگان شما را ترغیب کند که مدت طولانی تری در سایت شما بمانند ، تکنیک های مربوط به تعامل مانند توصیه های محتوا نیز می توانند متقاعد کننده باشند .

با پیشنهاد مقالات مرتبط به خوانندگان خود ، انگیزه قوی برای ماندن در سایت خود برای آنها ایجاد کنید. این تاکتیک در صورت اجرای صحیح می تواند بسیار مفید باشد و هرچه مقالات توصیه شده با محتوایی که خواننده مشاهده می کند نزدیکتر باشد ، با کلیک بر روی آن احتمال ماندن در سایت شما بیشتر است. پس اگر یک بازدید کننده می تواند بدون بازگشت به SERP در مورد موضوع دیگری که مورد علاقه او است بیشتر بیاموزد ، چرا چنین کاری انجام نمی دهید؟

یک طرح پیمایشی «بدون صفحه» را معرفی کنید

تکنیک دیگری که می توانید برای افزایش زمان ماندگاری استفاده کنید معرفی یک طرح “بدون صفحه” یا پیمایش برای صفحات وب است.

اگرچه پیمایش صفحات بی نهایت از نظر تجربه کاربری می تواند عالی باشد، اما در صورت ضعیف اجرا شدن می تواند به سئو آسیب برساند. به این دلیل که خزنده های موتورهای جستجو احمق هستند و همیشه نمی توانند رفتار کاربر مانند کلیک یا پیمایش را تکرار کنند.

خوشبختانه ، یک راه حل مفید وجود دارد که به خزنده های موتور جستجو می تواند کمک نماید و به ایندکس و پیمایش آن بپردازد. مهمترین کاری که برای آن بایستی انجام شود،این است که صفحه را به بخش های صفحه بندی تقسیم نمایید. هر بخش دارای یک برچسب <title> مشابه است، با مقادیر rel = “next” و rel = “prev” و در برچسب <head> اعلام شده است.

سایت شما باید به خوبی برای کاربران موبایل بهینه شده باشد

با ظهور الگوریتم های جدیدی مانند Mobile First Index، تجربه کاربری خوب در نسخه موبایل به یکی از اصول مهم و تاثیرگذار در رتبه دهی به سایت ها تبدیل شده است. اگر میخواهید در میدان نبرد سئو سایت پیروز میدان شوید، باید تجربه کاربری خوب در نسخه موبایل سایت خود را اولویت قرار دهید.

از پاپ آپ ها به طور هوشمندانه استفاده کنید

همه ما میدانیم که تنها یک پاپ آپ آزاردهنده کافی است تا کاربر به محض ورود، سایت شما را ترک کند. در واقع پاپ آپ های تبلیغاتی به تنهایی میتوانند سایت شما را به آتش بکشند. پس بهتر است برای استفاده از آن ها با برنامه ریزی جلو روید.

Dwell time

فعال سازی دیدگاه در انتهای هر پست

یکی از بهترین تکنیک ها برای افزایش dwell time، فعال کردن کادر دیدگاه در انتهای هر پست می باشد. اگر سایت شما دارای چنین امکانی نمی باشد، حتما با نصب پلاگین یا استفاده از کد، آسانترین راه برای افزایش dwell، از خود دریغ نکنید.

هرچه تعداد سوال و پاسخ در زیر یک پستی زیاد باشد، باعث می شود که تعداد افراد بیشتری نیز به مطالعه آن سوالات بپردازند و حتی ممکن است که آن سوالات، سوال های آنها نیز بوده باشد. خواندن کامنت ها و یا گذاشتن comment باعث افزایش زمان dwell می شود.

نکته: شما می توانید در کامنت های خود از لینک های داخلی هم برای افزایش زمان dwell و هم افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت استفاده نمایید.

افزایش سرعت سایت

یکی دیگر از راه ها برای افزایش dwell time، بالا بردن سرعت سایت می باشد. هر چه سرعت سایت بیشتر باشد، امکان برگشت کاربران و رفتن به صفحات دیگر سایت نیز بیشتر می شود. با افزایش سرعت، امکان اینکه کاربران خود را از دست بدهید خیلی کمتر خواهد شد.

حرف آخر

افزایش زمان بازدیدکنندگان در سایت شما و کاهش نرخ پرش شما می تواند چیز خوبی باشد. با اجرای ویژگی های ذکر شده در بالا ، می توانید صفحات خود را چسبناک تر و محبوب تر کنید ، تجربه جذاب تری را برای بازدیدکنندگان خود ایجاد کنید و به طور بالقوه تبدیل ها را افزایش دهید و ممکن است شما نیز  با رعایت این اصول رتبه بالاتری داشته باشید.