در واقع، الگوریتم پنگوئن روشی برای پرداختن به سایت هایی است که به دنبال بهبود رتبه خود در نتایج جستجو با خرید بک لینک از طریق تکنیک های کلاه سیاه در لینوکس هستند.
در سال ۲۰۱۲ گوگل الگوریتم ضد اسپم خود را عرضه کرد. هدف اصلی این الگوریتم آدرس دادن با لینک های غیرعادی یا اسپم است. پس از مدتی، این الگوریتم به عنوان یک توییت توسط Matt Cuttsمعروف به الگوریتم پنگوئن شناخته شد.
اگرچه این نام به طور رسمی توسط گوگل تأیید شد، اما با این حال هیچ مدرک معقولی برای انتخاب این نام وجود ندارد. در واقع، گمانه زنی برای آن انجام شد، اما قانع کننده به نظر نمی رسد. در ادامه توضیح دقیقی در مورد این الگوریتم هر آنچه را که باید در مورد الگوریتم پنگوئن بدانید نشان خواهیم داد.
الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
الگوریتم پنگوئن روشی برای مبارزه با سایت هایی بود که سعی می کردند با استفاده از راه های غیرطبیعی مانند لینک اسپم رتبه بالایی دریافت کنند. الگوریتم پنگوئن هنوز به عنوان بخشی از هسته اصلی الگوریتم های گوگل کار می کند. این الگوریتم به وب سایت ها در فواصل زمانی مختلف اشاره دارد، و ممکن است در صورتی که نشانه هایی از هرزنامه ها یا دیگر فعالیت های غیرطبیعی وجود داشته باشد، سایت را مجازات کند.
قبل از معرفی الگوریتم پنگوئن، تعداد لینک ها نقش مهم تری در رتبه بندی وب سایت ها در طول بررسی گوگل داشتند. به عبارت دیگر روبات های گوگل توجه بیشتری به وب سایت هایی داشتند که لینک های بیشتری داشته اند مگر اینکه در رتبه بندی نتایج جستجو به کیفیت محتوای خود توجه کنند.
وظیفه اصلی الگوریتم پنگوئن چیست؟
الگوریتم پنگوئن پاسخ گوگل به استفاده از سئو کلاه سیاه و پیوند غیرعادی است. Matt Cutts ذکر کرده بود که کنفرانس SMX در سال ۲۰۱۲ به این شکل است:
“ما فکر کردیم که چگونه می توانیم با محتویات با کیفیت پایین مبارزه کنیم پس “الگوریتم پاندا” را برای حل این مشکل معرفی کردیم. اما بعد از آن متوجه شدیم که هنوز در آغاز راهیم و وب سایت های اسپم زیادی وجود دارد؛ بنابراین برای حل مشکل، ما الگوریتم پنگوئن را طراحی کردیم.
یقینا، هدف این الگوریتم کاهش تاثیر تکنیک های سئوی کلاه سیاه و در دست گرفتن کنترل وضعیت توسط پنگوئن گوگل بود. با درک بهتر از روش گرفتن لینک، الگوریتم پنگوئن می توانست بین وب سایت هایی که شروع به دریافت لینک های عادی و معتبر کردند، وب سایت هایی که از هرزنامه ها و لینک های جعلی برای پایین کشیدن آن ها استفاده می کردند، تمایز قائل شود.
در ابتدا گوگل به منظور مجازات وب سایت های متخلف کاملاً بر روی لینک های ورودی تمرکز کرد و به لینک های خروجی توجهی نکرد. اما بعدها لینک های خروجی و پیوند داخلی نیز بخشی از موارد قابل توجه الگوریتم پنگوئن شد.
حل مشکلات انباشتن کلمات کلیدی
هدف اصلی الگوریتم پنگوئن بررسی سلامت لینک های وب سایت است، اما یکی از وظایف ثانویه آن مبارزه با انباشتن کلمات کلیدی یا کلمات کلیدی تکراری است. پیش از این برای دریافت رتبه در نتایج گوگل تنها نیاز به تکرار عبارت در یک محتوای خاص داشتیم.
توجه بیش از حد کارشناسان سئو باعث شده بود که گوگل راه های دیگری را برای تعیین موضوع و کلمه کلیدی صفحه در نظر بگیرد و سپس عملاً تکرار یا بمباران کلمه کلیدی به عنوان یکی از تکنیک های سئوی کلاه سیاه شناخته شد. الگوریتم پنگوئن صفحاتی را که از این تکنیک استفاده کرده اند شناسایی خواهد کرد و مانع از آن می شود که رتبه خوبی در نتایج جستجو داشته باشند.
به روز رسانی الگوریتم پنگوئن
هنگامی که الگوریتم پنگوئن برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ شروع به کار کرد تغییرات اساسی در نتیجه جستجو ایجاد کرد. بر اساس آمار رسمی گوگل، به طور مستقیم ۳ درصد تأثیر بر نتیجه جستجو داشته است. در واقع تغییرات الگوریتم پنگوئن در حال تغییر بود و در به روز رسانی های بیشتر این الگوریتم اثرات بیشتری را نشان داد.
یکی دیگر از تغییرات و به روز رسانی های مهم این الگوریتم در ماه مه ۲۰۱۳ منتشر شد و با این به روز رسانی، ۲٫۳ درصد دیگر نتایج جستجو تحت تأثیر قرار گرفت. همان طور که گفتیم به روز رسانی های مهمی برای این الگوریتم منتشر شد و پیشرفت های زیادی انجام داد. بسیاری از این به روز رسانی ها حتی معرفی نشدند و بسیاری دیگر به طور رسمی توسط گوگل معرفی شدند.
- بروز رسانی الگوریتم پنگوئن (1.2) – 5اکتبر, 2012
در ۵ اکتبر ۲۰۱۲ الگوریتم پنگوئن گوگل به روز شد و نتایج جستجو را به روش های مختلفی تحت تأثیر قرار داد. تا آن زمان پنگوئن تنها سایت های انگلیسی زبان را تحت تأثیر قرار می داد.
- تغییرات پنگوئن (نسخه ۲٫۰) – ۲۲ مه ۲۰۱۳
بر خلاف به روز رسانی های قبلی، این به روز رسانی تغییرات فنی در هسته الگوریتم را به همراه داشت و بر تأثیر الگوریتم بر نتایج تأثیر گذاشت. با ایجاد این تغییرات، 3/2 درصد از نتایج تحت تاثیر قرار گرفت. در این الگوریتم گوگل از صفحه اصلی و دسته های عمده وب سایت ها فراتر رفت و تمام صفحات را بررسی کرد تا شواهدی از ساختمان لینک اسپم پیدا کند.
- نسخه ۲٫۱ برای تصحیح سریع ۲ تا ۴ اکتبر ۲۰۱۳
پس از به روز رسانی نسخه ۲٫۰، گوگل تصمیم گرفت که تغییرات بیشتری در این الگوریتم لازم است. این به روز رسانی یک درصد از نتایج جستجو را نیز تحت تأثیر قرار داد.
- به روز رسانی اطلاعات الگوریتم پنگوئن (3.0) – 17اکتبر, 2014
این بار تنها تغییراتی در پایگاه داده گوگل و الگوریتم پنگوئن ایجاد شد و اگرچه به عنوان یک تغییر عمده توصیف شد، اما هیچ تغییری در هسته اصلی این الگوریتم ایجاد نشده بود. گوگل بسیاری از وب سایت هایی را که اشتباهات خود را جبران می کردند بخشیده و بسیاری از رتبه بندی های آن ها را برگرداند. بر اساس روال معمول، وب سایت هایی که از رادار گوگل خارج شده بودند، با استفاده از تکنیک های کلاه سیاه در دام پنگوئن گرفتار شدند.
- آخرین بروز رسانی رسمی (۴٫۰) (پس از دو سال – ۲ سپتامبر 2016)
دو سال پس از انتشار نسخه ۳ الگوریتم پنگوئن، آخرین نسخه الگوریتم ارائه شد. با ارسال این آپدیت، الگوریتم پنگوئن به هسته الگوریتم گوگل اضافه شد. ممکن است تصور کنید که اضافه شدن این الگوریتم به هسته اصلی کار گوگل تغییر کرده است، اما این طور نیست؛ در واقع، با این کار، دیدگاه گوگل نسبت به این الگوریتم تغییر کرد.
با تغییرات آخرین نسخه پنگوئن، نگرش گوگل نسبت به سایت های هکر و اسپمرها تغییر کرد. از اینجا به بعد، گوگل اغلب لینک های نامعتبر را غیرفعال می کند و تا حد امکان از مجازات آن وب سایت ها خودداری می کند. از سپتامبر ۲۰۱۶ تا کنون هیچ وقت به روز رسانی رسمی برای الگوریتم پنگوئن ها صورت نگرفته است. به دلیل تغییرات اساسی در الگوریتم اصلی گوگل، دیگر نیازی به بروز رسانی های مقطعی نیست؛ بنابراین نتایج جستجو فوراً تجزیه و تحلیل و ارائه می شوند.
آیا باز پس گیری رتبه بندی امکان پذیر است؟
در برخی موارد حتی پس از اینکه وب مسترها لینک های اسپم را تمیز کردند، بخشوده نشدند و رتبه بندی خود را پس نگرفتند. ممکن است عوامل زیادی در این مورد وجود داشته باشد، مثال:
- ترافیک و رتبه بندی به طور کلی باطل بوده است و از طریق بک لینک مشکوک به دست آمده است.
- هنگامی که لینک های قبلی حذف شده اند، اما هیچ تلاشی به منظور کسب لینک های ارزشمند و طبیعی صورت نگرفته است.
- هیچ بک لینک منفی ایی حذف نشده و یا لینک های اسپم کاملا از بین نرفته است.
- مشکل به طور کلی ممکن است ناشی از لینک های اسپم نباشد.
هنگامی که بخشش گوگل را دریافت می کنید و گوگل شروع به بازسازی رتبه بندی شما کرد، نباید انتظار داشته باشید که به موقعیت سابق خود برگردید. شما ممکن است موقعیت خوبی به دلیل خرید لینک های مشکوک به دست آورده باشید. بنابراین، شما نباید انتظار بازگشت به رده بالا داشته باشید حتی اگر شما بخشیده شده باشید.
یکی از مشکلاتی که برای صاحبان سایت ها رخ داد این بود که ارزیابی لینک ها دشوار بود و به همین دلیل مجبور بودند تمام لینک های خود را غیرفعال کنند. در نتیجه بسیاری از لینک های ارزشمند در وب سایت هایی که به کسب جایگاه کمک کرده بودند نیز ناپدید شدند.
اشتباهات رایج در مورد الگوریتم پنگوئن
یکی از چیزهای جالب در مورد دانش سئو این است که همیشه فرضیات و آزمایش های جدیدی در مورد آن (از منابع نا معتبر) وجود دارد که منجر به اشتباهات زیادی در مورد الگوریتم های گوگل می شود.
1- آیا پنگوئن مامور مجازات است؟
یکی از بزرگترین تصورات غلط در مورد الگوریتم پنگوئن این است که بسیاری از مردم الگوریتم پنگوئن را “مجازات پنگوئن” می نامند. در حالی که پنگوئن بخشی از هسته اصلی الگوریتم گوگل است.
2- آیا گوگل در صورت مجازات سایت به شما اطلاع خواهد داد؟
اشتباه رایج دیگر در مورد الگوریتم پنگوئن این است که گوگل اگر وب سایت شما را مجازات کند به شما اطلاع خواهد داد. متاسفانه درست نیست. کنسول جستجوی گوگل که تنها راه ارتباط ما با گوگل است، دلیلی برای از دست دادن رتبه شما به دلیل اعمال الگوریتم پنگوئن به شما نمی دهد.
3- آیا رد پیوندهای مخرب تنها راه رهایی از مجازات است؟
در حالی که این روش بسیاری از لینک های مخرب شما را غیر فعال خواهد کرد، شما باید بدانید که بخشش گوگل برای شما نیاز به زمان و پول زیادی دارد. مهم است که نسبت بالایی از لینک های با کیفیت خوب در برابر لینک های مخرب و هرزنامه ها داشته باشید.
بنابراین، شما لازم نیست که تمام توجه خود را بر از بین بردن لینک های مخرب بگذارید، بنابراین بهتر است در همان زمان لینک های مشروع دریافت کنید. این کار احتمالا به افزایش اعتماد گوگل به شما و بازگشت سریع تر به جایگاه شما کمک خواهد کرد.
4- آیا رهایی از مجازات پنگوئن غیرممکن است؟
این کاملا نادرست و اشتباه است. در حالی که خلاص شدن از شر مجازات وقت گیر است، اگر آن کار را به خوبی انجام دهید، می توانید کاری کنید الگوریتم پنگوئن شما را ببخشد.
همانطور که گفتیم، یکی از بهترین راه ها برای کاهش تاثیر لینک های مخرب، دریافت لینک های مورد اعتماد و لینک های معتبر از طریق ابزار Disavow در پنل کنسول جستجوی گوگل است.
0 دیگاه